Over Bouwburg

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Over Bouwburg

Stichting BouwBurg organiseert in de laatse week van de zomervakantie een huttenbouwdorp voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. In deze week wordt er gewerkt vanuit een thema. Er is plek voor max 550 kinderen. Om te zorgen dat de week goed verloopt, wordt er gewerkt vanuit 2 leeftijdsgroepen. Op het Mini kamp komen de kinderen van 4 t/m 6 jaar, hier is plek voor 120 kinderen. Op het Grote kamp komen de kinderen van 6 t/m 12 jaar, verdeeld over 4 subgroepen is daar plaats voor 500 kinderen. 
Het thema loopt als een rode draad door de week, elke subgroep heeft een eigen hoofdfiguur die meespeelt in het toneel waarvan dagelijks een stukje gespeeld wordt. Op vrijdag is er aan het eind van de ochtend de grote eindvoorstelling waarbij het verhaal tot een climax komt en de week feestelijk met alle kinderen, vrijwilligers, ouders, opa's en oma's wordt afgesloten.

Op het Grote kamp mogen de kinderen in een groepje hun eigen hut bouwen. Daarnaast is er de hele week van alles te doen op het kampterrein, er is elke dag toneel, er wordt gezongen en gedanst, kinderen kunnen meedoen aan de playbackshow, er is een Crea-hut waar van alles en nog wat geknutseld kan worden, je kunt je laten schminken, er zijn sport en spel activiteiten en nog veel meer. Ook mogen de kinderen op het Grote kamp op aangekondigde dagen zelf eten warm maken boven een vuurtje, denk hierbij aan knakworstjes of popcorn. Uiteraard is al het eerder genoemde onder begeleiding van enthousiaste en verantwoordelijke vrijwilligers, allemaal in het bezit van een VOG.

Op het Mini kamp worden er geen hutten gebouwd maar mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen spelen. De kinderen kunnen in de zandbak, er is een timmertafel, er zijn allerlei knutselactiviteiten, kinderen kunnen zich laten schminken, er wordt gedanst en gezongen, er is een kleurhut, er zijn enorme blokken om mee te bouwen, je kan er schommelen, voetballen, boekjes lezen en nog veel meer. Ook is er een eigen podium waarop de hoofdfiguren het themaverhaal spelen, en waar de kinderen bij elkaar komen om te dansen en het Bouwburglied te zingen met elkaar. Ook hier zijn er vele enthousiaste vrijwilligers die overal actief en zorgzaam de kinderen begeleiden. 

De tijden:
Van maandag t/m donderdag
Voor het Mini kamp (4-6 jaar):9.00-12.00
Voor het Grote kamp (6-12 jaar):9.00-16.00

Let op:
Op vrijdag is het voor alle kinderen van 9.00-12.00 

Share our website